Keeperstrainer Achterberg looft optreden Alisson in CL-finale

Keeperstrainer Achterberg looft optreden Alisson in CL-finale

2 juni 2019 – John Achterberg, de keeperstrainer van Liverpool, denkt dat het aankopen van Alisson Becker een van de grote successen betekende voor The Reds. Het feit dat de Engelse topclub de Champions League-dit seizoen wel won, was mede omdat de Braziliaanse goalie een sterke finale keepte, in tegenstelling tot Loris Karius vorig seizoen."Voor Karius is het bittere pil en voor Becker is het f**king great. Zo werkt dat nou eenmaal in de voetballerij", zei de Nederlandse keeperstrainer tegenover Anfield HQ over de verschillen met vorig jaar. Sowieso kende Alisson een goed seizoen. "Hij heeft weergaloze dingen laten zien, zo ook in de finale", zei Achterberg, over Alisson die in de eindfase een aantal keer werd getest door Tottenham Hotspur.

"Hij heeft een record aantal clean sheets in de Premier League (21), dus wat moet ik nog meer zeggen?", vraagt de keeperstrainers zich af. "We hebben veel geld voor hem betaald, maar de Champions League-winst maakt hem dat bedrag meer dan waard", aldus Achterberg, die ook blij was voor Jürgen Klopp.

"Voor hem is het geweldig. Nadat hij zo vaak dichtbij het winnen van een prijs was, staat hij nu wel met de beker", zei de blije Nederlander.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 januari 2021

  2. vrijdag 15 januari 2021