De Jong: "We willen de eerste winnaar van de Nations League zijn"

2 juni 2019, 16:02

Voor de meeste spelers zit het seizoen erop, maar nog niet voor Oranje-internationals. Zij bereiden zich in het Portugese Lagos voor op de allereerste finaleronde van de Nations League. Frenkie de Jong legde met Ajax beslag op de lands- en bekertitel en wil dolgraag zijn derde prijs van het seizoen winnen.

Oranje kan in Portugal de allereerste winnaar van de Nations League worden. "Ik denk dat we dat verplicht zijn naar onszelf en naar ons land", zegt hij tegen de NOS. "We proberen gericht te trainen en hard te werken. De omstandigheden zijn perfect. Dat is lekker. Iedereen is gemotiveerd. Er wordt ook veel gelachen. Voor m'n gevoel zijn er geen jongens met tegenzin hier naartoe gekomen."

Door te stunten in een groep met Frankrijk en Duitsland plaatste Oranje zich voor de finaleronde van het toernooi. In de halve finale neemt Nederland het donderdag op tegen Engeland. "Tot nu toe is er een redelijk positieve ontwikkeling bij het Nederlands elftal. We hebben ons geplaatst via een poule met Duitsland en Frankrijk, dat is knap. Het zou gek zijn als we dan nu niet ons best doen. We willen graag de eerste winnaar van de Nations League zijn."

Hoe het in Portugal ook afloopt, het seizoen van De Jong - die na de zomerstop aansluit bij FC Barcelona - is hoe dan ook geslaagd. Het mislopen van de Champions League-finale is en blijft echter een smetje. Tijdens de finale tussen Liverpool en Tottenham Hotspur deelde hij af en toe met clubgenoten van gedachten. "Als je de hymne hoort en de beker ziet, denk je wel: hier hadden we zelf moeten staan. Het is nog steeds een pijnlijke ervaring."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen