Olympique Marseille wil al na één seizoen af van Strootman

2 juni 2019, 14:11

Het verblijf van Kevin Strootman bij Olympique Marseille lijkt beperkt te worden tot één jaar. De Franse club wil de 29-jarige middenvelder van de hand doen. Dat heeft Strootman te horen gekregen van de clubpresident. "We hebben geen Europees voetbal gehaald, terwijl ze bij Marseille uitgingen van Champions League-voetbal."

Voor circa 25 miljoen euro maakte Strootman een jaar geleden de overstap van AS Roma naar Olympique Marseille, waar hij in zijn debuutjaar tot 34 optredens kwam. De Zuid-Franse club eindigde in de Ligue 1 op de vijfde plaats en liep daardoor een Champions League-ticket mis. "Dus heeft de president in een gesprek open en eerlijk gezegd: jij bent een dure kracht en zonder Champions League is dat voor ons lastig", vertelt Strootman in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Ze willen dus het liefst van me af, is de boodschap. Maar ik heb vorig jaar zomer een vijfjarig contract getekend en Marseille heeft destijds een hoge transfersom betaald aan AS Roma, dus het zal niet zo zijn dat clubs mij voor een appel en een ei kunnen overnemen. Het is afwachten wat de markt doet en hoe het dan verder gaat", vervolgt Strootman, die zich met het Nederlands elftal in Lagos voorbereidt op de finaleronde van de Nations League.

Afgelopen zomer volgde Strootman trainer Rudi Garcia naar Marseille. De Fransman werd onlangs ontslagen. "De trainer was een factor, maar zeker niet de enige", aldus Strootman, die wel bij Marseille wil blijven. "Maar ja, daar moet je dan wel de kans voor krijgen. Marseille heeft ook te maken met de regels voor Financial fair play van de UEFA." Een terugkeer naar de Eredivisie ziet hij niet direct als een optie. "Aan de Eredivisie heb ik nog niet gedacht. En mijn voorkeur ligt ook niet in een verhuur. Dan het liefst verkoop."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen