Kluivert positief: "Voor zo'n eerste seizoen mag ik niet klagen"

2 juni 2019, 12:54

De kritiek op Justin Kluivert was niet mals toen de buitenspeler een jaar geleden Ajax voor AS Roma verruilde. De aanvaller zou volgens de criticasters te vroeg de stap naar het buitenland maken, maar daar is hij het na zijn eerste seizoen in Italiaanse dienst nog altijd niet mee eens. "Het ging met ups en downs, maar ik ben blij met mijn stap en kijk alweer uit naar volgend seizoen."

De twintigjarige Kluivert speelde in zijn debuutjaar in Rome in alle competities 35 wedstrijden, waarvan ongeveer de helft als basisspeler. "Voor zo'n eerste seizoen mag ik niet klagen, al wil ik wel meer minuten maken, meer assists geven en meer scoren. Zoals een aanvaller dat hoort te doen", zegt Kluivert tegen de NOS. De oud-Ajacied was de afgelopen jaargang goed voor twee doelpunten en acht assists. "Dat zullen er komend seizoen honderd procent zeker meer worden."

In maart vorig jaar debuteerde Kluivert in het grote Oranje en een paar maanden later speelde hij zijn tweede interland. De laatste tijd wordt hij echter niet meer opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman, die onder meer Steven Bergwijn de voorkeur geeft. Jaloers op de PSV'er is Kluivert niet. "Ik zie ons daar allebei spelen. Ik ben blij dat we in Nederland zo veel talentvolle buitenspelers hebben, zodat we in de toekomst mooie dingen kunnen meemaken. Hopelijk hoor ik er dan ook bij."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen