Penaltymoment zit Vertonghen behoorlijk dwars

Penaltymoment zit Vertonghen behoorlijk dwars

2 juni 2019 – De teleurstelling is groot bij Jan Vertonghen en zijn medespelers na het mislopen van de Champions League-winst. Tottenham Hotspur ging zaterdagavond in Madrid met 2-0 onderuit en moest zodoende de titel laten aan Liverpool. "Ik ben heel ontgoocheld", reageert Vertonghen.De Belgische verdediger van Tottenham zag Liverpool vroeg in de wedstrijd een penalty krijgen na een handsbal van Moussa Sissoko. De strafschop werd benut door Mohamed Salah, waardoor de Spurs nagenoeg de hele wedstrijd achter de feiten aanliepen. "Ik had er mij iets anders bij voorgesteld. We hebben deze match drie volle weken voorbereid. We hebben elk detail bekeken en alles gedaan om hier in de best mogelijke toestand te komen, maar dan begin je de match met een achterstand en krijg je de wedstrijd die je gezien hebt", zegt hij tegen Sporza.

Volgens Vertonghen kon Liverpool na de 1-0 achterover leunen, vertrouwen op de solide verdediging en de snell tegenaanval. "Wij hebben goed verdedigd, maar we konden ze niet breken. Ons blok stond er in de verdediging want we wisten wat we konden verwachten met Mané en Salah. Maar dat is een magere troost. We kunnen niet tevreden zijn want we scoren niet. En na de 2-0 was het klaar."

Het penaltymoment zit Vertonghen nog dwars. "Ik heb dat een tijdje geleden ook al gezegd, met deze regels krijg je vierhonderd penalty's per seizoen. Alles lijkt penalty. Dat zag je aan de scheidsrechter ook. Misschien fluit hij hem niet eens, maar dan weet hij ook dat de VAR zal kijken en dat hij de strafschop dan toch moet geven. In slowmotion is alles handsbal en alles overtreding. Ik hoop dat de UEFA toch eens zal samenzitten met ex-voetballers, met specialisten, ... Als je een goede penalty kan trappen, ben je topschutter."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 januari 2020

  2. zaterdag 25 januari 2020

  3. vrijdag 24 januari 2020