De Roon maakt zich geen zorgen om zijn plek bij Nederlands elftal

2 juni 2019, 11:48

Marten de Roon maakt zich in aanloop naar de finaleronde van de Nations League geen zorgen om zijn plek bij het Nederlands elftal. De laatste vier interlands startte de middenvelder van Atalanta in de basis, maar het is nog maar de vraag of Ronald Koeman ook in Portugal vasthoudt aan De Roon. Davy Pröpper is immers hersteld van een blessure en Donny van de Beek heeft zich razendsnel ontwikkeld bij Ajax.

De concurrentie op het middenveld is rap toegenomen, beseft ook De Roon. "Ik heb ook genoten van Ajax, en van Donny die geweldig speelde en fantastische goals maakte. Maar dan kijk ik als liefhebber en niet zo van: hij zou weleens op mijn plek kunnen gaan spelen", zegt hij tegen de NOS. "En aan de andere kant, ik heb zelf ook geen slecht seizoen gedraaid, dus waarom zou ik moeten denken aan anderen."

Niet alleen wist De Roon de afgelopen jaargang een basisplaats te veroveren in het Nederlands elftal, ook kende hij een droomseizoen met zijn Italiaanse werkgever. Atalanta verraste vriend en vijand door de op de derde plaats te eindigen in de Serie A, waardoor De Roon volgend seizoen de Champions League ingaat. "Als je na Juventus en Napoli als derde eindigt met grote clubs als Inter en AC Milan onder je, dan heb je het hoogst haalbare bereikt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen