Champions League-winnaar Van Dijk: "Heel erg trots"

2 juni 2019, 09:05

Virgil van Dijk heeft de eerste grote prijs uit zijn voetbalcarrière gepakt door met Liverpool de Champions League te winnen. In de finale tegen Tottenham Hotspur hield de aanvoerder van het Nederlands Elftal de achterhoede gesloten (0-2). Na afloop prijst hij de club en diens fans.

"Dit is geweldig, we hebben het gedaan", zoekt Van Dijk naar woorden tegenover de pers op het veld. "Het is ongelofelijk. We hebben zo hard gewerkt, dit is fantastisch." Liverpool kwam al heel snel op voorsprong door een benutte strafschop van Mohamed Salah, maar slaagde er daarna niet in om die score verder uit te breiden. Tottenham bleef daardoor kans maken op een resultaat. "Het was een lastige wedstrijd, vooral in de tweede helft. Toen waren zij beter."

Lees ookVan Dijk en Wijnaldum winnen Champions League met Liverpool

Van Dijk is lovend over de ontwikkeling die zijn ploeg heeft doorgemaakt. "Wij zijn gegroeid als spelers, als mensen en als groep. We hebben hard gewerkt voor elkaar." Direct nadat de cup met de grote oren aan Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson was overhandigd en ook Van Dijk deze in de lucht mocht houden, werd het feest gevierd met de aanhang. "Ik heb heel erg trots om voor deze club te spelen", zegt Van Dijk. "Zelf als we niet hadden gewonnen, waren de fans er alsnog geweest. Hopelijk volgen er meer prijzen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen