Van Dijk en Wijnaldum winnen Champions League met Liverpool

1 juni 2019, 23:08

Liverpool heeft zich zaterdagavond gekroond tot winnaar van de Champions League. In een rommelige finale rekenden The Reds van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum vrij simpel af met Tottenham Hotspur: 0-2. Een vroege penalty van Mohamed Salah brak de wedstrijd meteen open, maar de Spurs konden eigenlijk nooit een vuist maken tegenover het verdedigend sterke Liverpool. Divock Origi besliste vlak voor tijd het duel met een schuiver. Zo wonnen Jürgen Klopp en Liverpool eindelijk een prijs.

In navolging van de Europa League-finale, waarin Chelsea en Arsenal tegenover elkaar stonden (4-1), was deze Champions League-finale de volgende clash tussen twee Premier League-clubs. Liverpool was boven Tottenham geëindigd en had dit seizoen beide duels van de Spurs gewonnen met 2-1. Maar het team van Mauricio Pochettino wist ook dat Klopp al drie Europese finales had verloren. In 2013 de Champions League-finale met Borussia Dortmund, in 2016 de Europa League-finale met Liverpool en natuurlijk ook de Champions League-finale van vorig jaar.

In de rest van de eerste helft waren de beste kansen voor Liverpool, maar dat waren slechts afstandsschoten van Trent Alexander-Arnold en Andrew Robertson. Verder was het een rommelige eerste helft, waarin constant het middenveld werd overgeslagen en de ene foutieve pass de andere opvolgde. De teruggekeerde Harry Kane kwam er zo bij Tottenham niet aan te pas, hetzelfde gold voor Roberto Firmino aan de kant van Liverpool.

De Braziliaan moest na een uur dan ook plaatsmaken voor Origi, net als dat Wijnaldum eraf moest voor James Milner. Klopp trachtte daarmee Liverpool het duel nog meer te laten controleren, terwijl de vijfvoudig Europa Cup 1 winnaar helemaal niks had te vrezen van Tottenham. Dat bracht halverwege de tweede helft Lucas Moura. Hij moest ervoor gaan zorgen dat de laatste 25 minuten van de tweede helft nog spannend zouden worden.

Ten tijde van de pogingen van Kane stond Liverpool al met 0-2 voor. Tottenham gaf drie minuten voor tijd zomaar een corner weg en dat werd keihard afgestraft. De bal bleef hangen en kwam uiteindelijk bij Origi terecht. De Belg, die tegen Barcelona zo belangrijk was geweest, werd dat nu weer. Met een doeltreffende uithaal vond hij de lange hoek. Daarmee bezorgde hij Liverpool de eerste prijs sinds 2005, destijds werd ook de Champions League finale gewonnen. In dat duel maakte Liverpool een 3-0 achterstand goed tegen AC Milan en dat maakte het destijds een stuk leukere finale dan de matige wedstrijd van vanavond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen