Van Dijk en Wijnaldum starten in finale, Spurs met Kane

1 juni 2019, 20:04

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum hebben een basisplaats gekregen bij Liverpool voor de finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. De twee Nederlanders komen bij tegenstander Tottenham ook flink wat spelers tegen met een verleden in de Eredivisie.

Liverpool-trainer Jürgen Klopp kiest in de finale voor weinig verrassingen. Allison Becker verdedigt het doel. Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Joël Matip en Andy Robertson staan in de achterhoede. Op het middenveld krijgt Wijnaldum gezelschap van Fabinho en James Milner. Naby Keïta ontbreekt vanwege een spierblessure die hij opliep in de halve finale tegen FC Barcelona. Voorin bij de The Reds speelt het gevaarlijke trio Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané.

Bij Spurs is verrassend genoeg geen plaats beschikbaar voor Lucas Moura, die er met drie goals voor zorgde dat Tottenham ten koste van Ajax de finale bereikte. Zijn basisplaats is vergeven aan Harry Kane. Hij keert terug van een enkelblessure die hij opliep in de kwartfinale tegen Manchester City. Bij de ploeg uit Londen zien we met Toby Alderwereild, Jan Vertonghen en Christian Eriksen drie oud-spelers uit de Eredivisie. Michel Vorm zit als één van de twee reservekeepers op de bank in het Wanda Metropolitano in Madrid, waar de finale om 21:00 uur begint.

Opstellingen:

Tottenham Hotspur: Lloris; Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Sissoko, Winks, Alli, Eriksen; Kane, Son

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Milner, Fabinho, Wijnaldum; Salah, Firmino Mané

Win 125 keer je inzet als Wijnaldum ook in de Champions League-finale twee keer scoort!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen