Van Es naar ziekenhuis na oplopen polsblessure in uitzwaaiduel

1 juni 2019, 20:05

Kika van Es heeft een blessure overgehouden aan de oefeninterland van het Nederlands vrouwenelftal tegen Australië. De linksback moest zich laten vervangen met een hand-/polsblessure.

Al na een paar minuten sloeg het onheil toe voor Van Es. Ze kwam verkeerd terecht na een duel en moest worden behandeld. Ze leek verder te kunnen spelen, maar moest na twaalf minuten alsnog de wedstrijd staken. Ze ging huilend van het veld en werd vervangen door Merel van Dongen. De stand was op dat moment nog 0-0, inmiddels staan de Oranjeleeuwinnen op een 3-0 voorsprong dankzij twee treffers van Shanice van de Sanden en eentje van Vivianne Miedema.

Direct na haar wissel is Van Es naar het ziekenhuis in Eindhoven gegaan voor verder onderzoek naar haar blessure. Over de ernst daarvan is op dit moment nog niks bekend. Van Es is de beoogde linksback van bondscoach Sarina Wiegman op het WK in Frankrijk dat deze maand begint. Oranje speelt op dinsdag 11 juni de eerste groepswedstrijd met Nieuw-Zeeland als tegenstander. 

Win 125 keer je inzet als Wijnaldum ook in de Champions League-finale twee keer scoort!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen