Feyenoord-plaaggeest Trencín handhaaft zich op het nippertje

1 juni 2019, 20:05

AS Trencín heeft zich op het allerlaatste moment nog weten te handhaven in de hoogste competitie van Slowakije. De Nederlands getinte ploeg schakelde in het begin van dit seizoen Feyenoord uit in de voorronde van de Europa League, maar moest nu in de play-offs om promotie/degradatie het vege lijf zien te redden. Dat lukte na een spectaculaire comeback.

Trencín eindigde dit seizoen bij de onderste zes ploegen en dat betekende een strijd om lijfsbehoud. In de finale wachtte een tweeluik met FK Poprad, dat als tweede was geëindigd op het tweede niveau. De eerste van deze twee finalewedstrijden werd door Trencín met 2-0 verloren en dus stond de ploeg al met één been op een lager niveau. In de thuiswedstrijd wist Trencín dit echter ruimschoots goed te maken. Daarin was een belangrijke rol weggelegd voor Joey Sleegers. De Nederlandse aanvaller zette zijn ploeg na elf minuten al op een 1-0 voorsprong.

Trencín liep uiteindelijk uit naar een 4-1 overwinning en stelde nog een jaar op het hoogste niveau veilig. Bij Trencín stonden ook landgenoten Desley Ubbink en Philippe van Arnhem in de basis. Aschraf El Mahdioui staat ook bij de ploeg onder contract, maar hij zat niet bij de selectie voor dit finaleduel.

Ajax en Feyenoord

Trencín is in Nederland vooral bekend van het samenwerkingsverband met Ajax en het uitschakelen van Feyenoord in de Europa League. De Slowaken wonnen vorige zomer met 4-0 in eigen huis van de Rotterdammers en hielden in de Kuip [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/337029/kansenregen-feyenoord-niet-genoeg-voor-historische-comeback/,_blank,stand met 1-1], waardoor het Europese avontuur van Feyenoord weer snel voorbij was. Toenmalig trainer Ricardo Moniz stapte voortijdig op en degradeerde recent met Excelsior uit de Eredivisie.

Win 125 keer je inzet als Wijnaldum ook in de Champions League-finale twee keer scoort!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen