Xabi Alonso keert als trainer terug bij jeugdclub Sociedad

1 juni 2019, 18:22

Xabi Alonso hing in 2017 zijn voetbalschoenen aan de wilgen en stort zich inmiddels op het trainersvak. De Spaanse oud-middenvelder was trainer in de jeugdopleiding van Real Madrid, maar vandaag maakte Real Sociedad bekend dat Alonso daar aan de slag gaat.

In Sociedad gaat Alonso het tweede elftal van de club trainen, dat momenteel uitkomt op het derde niveau in Spanje. Zodoende keert Alonso terug bij de club waar hij zijn carrière begon. Hij speelde er in de jeugdopleiding en vervolgens in vier jaar ruim honderd wedstrijden in het eerste elftal. In 2004 maakte hij de stap naar het buitenland en speelde hij voor Liverpool. Nadien stond hij onder contract bij Real Madrid en Bayern München. Alonso won onder meer vier landstitels en twee keer de Champions League als clubspeler en twee keer het EK en één keer het WK met Spanje.

Real Sociedad heet Alonso via de officiële kanalen welkom bij de club. Hij tekent een contract voor twee jaar. Het tweede elftal van Sociedad eindigde dit seizoen als twaalfde op het derde niveau met 45 punten. Bij Real Madrid was Alonso trainer van de talenten [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/337647/xabi-alonso-keert-terug-bij-real-en-gaat-jeugdteam-trainen/,_blank,onder de veertien jaar].

Denk jij dat Van Dijk met zijn hoofd scoort in de Champions League-finale? Win 12 keer je inzet bij TOTO!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen