Aston Villa laat ervaren spelers vertrekken na behalen promotie

1 juni 2019, 17:43

Aston Villa heeft flink de bezem gehaald door de selectie. De kersverse Premier League-club zwaait met name een groot aantal ervaren spelers uit, die in meer of mindere mate een bijdrage hebben geleverd aan de promotie naar het hoogste niveau.

Mile Jedinak (34), Alan Hutton (34), Tommy Elphick (31), Albert Adomah (31), Glenn Whelan (35), Ritchie De Laet (30), Mark Bunn (34) en Micah Richards (30) kregen van de club te horen dat hun aflopende contracten niet zullen worden verlengd. Alleen Adomah stond in de basis tijdens de finale van de play-offs tegen Derby County. Jedinak en Whelan zaten wel op de bank, maar coach Dean Smith liet hen niet invallen.

Villa won die finale met 2-1 en keerde daardoor na drie seizoenen weer terug in de Premier League. Door de promotie kreeg de club uit Birmingham ook een flinke zak geld om te besteden en met het lozen van acht ervaren krachten wil de club ruimte maken in de selectie om de nieuw aan te trekken spelers in te passen. Mogelijk is Anwar El Ghazi één van deze nieuwe spelers. De Nederlander werd dit seizoen gehuurd van het Franse Lille en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/350988/video-el-ghazi-scoort-en-brengt-aston-villa-op-drempel-pl/,_blank,scoorde de openingstreffer] in de finale van de play-offs. Of Villa hem definitief gaat overnemen, is nog niet duidelijk.

Lees ook: El Ghazi geniet na promotie: "Het is een ongelofelijk gekkenhuis"

Denk jij dat Van Dijk met zijn hoofd scoort in de Champions League-finale? Win 12 keer je inzet bij TOTO!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen