Oranjevrouwen met WK-elftal in drukbezocht uitzwaaiduel

1 juni 2019, 16:59   Bijgewerkt: 1 juni 2019, 17:32

Het Nederlands vrouwenelftal treedt in de sterkst mogelijke opstelling aan voor de laatste oefenwedstrijd voorafgaand aan het WK in Frankrijk van komende zomer. Bondscoach Sarina Wiegman kiest tegen Australië voor de elf speelsters die naar alle waarschijnlijkheid ook aan de aftrap zullen staan bij de eerste groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland op donderdag 11 juni.

Sari van Veenendaal verdedigt het doel van de Oranjeleeuwinnen, zoals Wiegman vorige week al liet doorschemeren. De defensie wordt gevormd door rechtsback Desiree van Lunteren, centrale verdedigsters Stefanie van der Gragt en Dominique Bloodworth en Kika van Es is de linksback. Aanvoerder Sherida Spitse is één van de drie middenvelders, met naast haar Jackie Groenen en Daniëlle van de Donk. Voorin zien we eveneens bekende gezichten. Shanice van de Sanden en Lieke Martens zijn de twee buitenspeelsters en Vivianne Miedema is de diepste spits.

Recordaantal bezoekers

Tegenstander Australië doet ook mee aan het WK. Het duel wordt gespeeld in het Philips Stadion in Eindhoven en dat gaat gebeuren voor de ogen van een recordaantal bezoekers. Zeker 30.238 toeschouwers zullen vanavond in het stadion zitten om de leeuwinnen uit te zwaaien, voordat zij binnenkort naar Frankrijk zullen vertrekken. Naast Nieuw-Zeeland komt Oranje in de poulefase van het WK ook Canada en Kameroen tegen.

Win 125 keer je inzet als Wijnaldum ook in de Champions League-finale twee keer scoort!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen