Verbeek steunt Stegeman: "Clubliefde bestaat nauwelijks nog"

1 juni 2019, 14:03

Gertjan Verbeek staat achter het besluit van John Stegeman om Go Ahead Eagles in te ruilen voor PEC Zwolle. De trainer liet het sentiment onder de supporters niet meetellen. "En dat is terecht, want diezelfde supporters vragen na drie nederlagen gewoon om het ontslag van de trainer", aldus Verbeek.

"Een trainer dient voor zichzelf op te komen en een pad uit te stippelen waarop hij zich kan ontwikkelen, anders wordt hij ingehaald", betoogt Verbeek in De Stentor. "Ik vind ook dat Go Ahead hier debet aan is. Als ze daar met een clausule in zijn contract een opening naar de Eredivisie creëren, dan moet je ook met dit scenario rekening houden."

Stegeman krijgt het verwijt dat hij bij zijn aanstelling in Deventer sprak over een roodgeel hart. "Tja, voortschrijdend inzicht hè. John heeft zich te veel laten gaan toen hij dat zei. Clubliefde bestaat nauwelijks nog. Ja, vroeger, toen het Bosman-arrest nog niet bestond en spelers lang bij een club bleven. Maar tegenwoordig is voetbal gewoon keiharde business. Als je een slechte serie neerzet, krijg je ontslag, toont niemand medeleven en als je voor hun auto verschijnt, gaat er bij wijze van gas bij. Hij noemde zichzelf in een verklaring passant. Zo is het."

Denk jij dat Van Dijk met zijn hoofd scoort in de Champions League-finale? Win 12 keer je inzet bij TOTO!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen