Bouwen aan kampioensteam bij NAC: "Promotie hele uitdaging"

1 juni 2019, 11:00

Tom van den Abbeele rekende op handhaving voor NAC Breda. Die verwachting kwam bedrogen uit en moet de nieuwe technisch directeur voor volgend seizoen een kampioenselftal samenstellen. "Van degradatie ging ik niet uit, oprecht niet", aldus de Belg.

"Met de tegenstanders die we hadden in de laatste acht wedstrijden, vond ik het echt een haalbare kaart om erin te blijven. Ondanks de achterstand van acht punten", zegt Van den Abbeele in BN/DeStem. "Nu gaan we achter- in plaats van vooruit. Promotie wordt een hele uitdaging. Voor de lange termijn moet NAC een stabiele Eredivisie-club worden met af en toe een uitschieter naar boven. Dan heb ik het over ambities voor Europees voetbal, via de competitie of de beker."

Van den Abbeele moet werken met een begroting die van 14,5 miljoen euro is teruggeschroefd naar 9,5 miljoen euro. "De selectie zal uit 25 spelers bestaan, alle posities dubbel bezet plus drie keepers. Inclusief vier talenten van Manchester City én vier spelers die doorstromen uit de eigen jeugd. Als we 8 juli op trainingskamp gaan, hoop ik dat de selectie voor tachtig tot negentig procent compleet is. Daarnaast houd ik een potje opzij om te kijken wat eind augustus nog op de markt is, ik denk dan aan twee spelers."

Win 125 keer je inzet als Wijnaldum ook in de Champions League-finale twee keer scoort!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen