VAR kapot bij CL-finale Afrika: duel geannuleerd, Tunis wint

1 juni 2019, 09:09

De gemoederen zijn hoog opgelopen in de Afrikaanse finale van de Champions League. Vanwege een defecte VAR weigerde Wydad Casablanca de return op bezoek bij Esperance Tunis te vervolgen. Na een oponthoud van anderhalf uur floot de Gambiaanse arbiter Bakary Gassama af en prolongeerde Esperance zijn titel.

Wat is er precies gebeurd: na ruim een uur spelen wilde Gassama de VAR raadplegen. Wydad had de gelijkmaker (1-1) gescoord, maar die werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Maar de scheidsrechter kon niet bij de videoref terecht, omdat die vanaf minuut één al niet werkte.

Dit tot grote woede van Wydad. Bij een 1-1 stand zou er na negentig minuten verlenging aan te pas moeten komen. De Marokkaanse club wilde dat de VAR werd gerepareerd, maar ving bot bij hun Tunesische tegenstander en de Afrikaanse voetbalbond. Wydad verliet daarom het veld met de eis dat de videoscheidsrechter weer moest werken.

Maar de situatie bleef onveranderd. De president van de Afrikaanse bond zou zelfs in de kleedkamer van Wydad zijn geweest. Voor excuses en de vraag om alsnog de wedstrijd te hervatten. Wydad bleef weigeren en daarom floot Gassama na anderhalf uur chaos af en prolongeerde Esperance de Champions League.

Denk jij dat Van Dijk met zijn hoofd scoort in de Champions League-finale? Win 12 keer je inzet bij TOTO!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen