Rummenigge neemt Ajax als voorbeeld in klaagzang over CL

31 mei 2019, 22:54

Karl-Heinz Rummenigge wil dat de Champions League in zijn huidige vorm blijft bestaan. De voorzitter van Bayern München is tegenstander van de plannen voor een vernieuwde opzet vanaf 2024. Daarbij neemt hij het succes van Ajax in Europa als voorbeeld.

Er liggen plannen om de Champions League over vijf jaar te hervormen. De UEFA overweegt één grote Europese ligt, waarbij sprake is van promotie tussen de Europese toernooien en Champions League-tickets niet langer via nationale competities vergeven worden. Voor Nederlandse clubs wordt het op die wijze erg moeilijk om het miljardenbal te bereiken.

Rummenigge hoopt dat de voorstellen in de prullenbak belanden. "Waarom moeten we iets vernaderen? De hele wereld is jaloers op onze Champions League. Het is verreweg de beste en meest moeilijke competitie om te winnen. Het heeft allemaal te maken met geld", vertelt de Bayern-preses aan Der Spiegel. "Elke club wil een beetje terrein voor zichzelf.  De vijf grootste Europese competities lijken tevreden met het huidige model, maar de Nederlanders, de Belgen, de Polen en de Oostenrijkers willen ook permanent clubs in het toernooi. Dat is begrijpelijk."

Ajax neemt Rummenigge daarbij als voorbeeld. "Ajax won de landstitel en bereikte de halve finale van de Champions League. Maar volgend seizoen moeten ze opnieuw door het kwalificatietoernooi. Als ze pech hebben, liggen ze eruit. Hoe kun je dan financieel beleid maken in zo'n situatie. Ik begrijp dat dergelijke clubs graag wat meer zekerheid willen hebben."

Denk jij dat Van Dijk met zijn hoofd scoort in de Champions League-finale? Win 12 keer je inzet bij TOTO!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen