Gisteren gemist: BeNeLiga, Jong Oranje wint en transfer Ehizibue

1 juni 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 31 mei.

'Nederlandse en Belgische clubs praten weer over BeNeLiga'

Nederlandse en Belgische clubs hebben deze week gesproken over de BeNeLiga. Dinsdag zaten tien clubs samen met beide bonden in het Philips Stadion met elkaar om tafel. Dat meldt Voetbal International. Afgevaardigden van Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse, FC Utrecht, Club Brugge, Standard Luik, Anderlecht en RC Genk waren hierbij aanwezig. AA Gent was verhinderd. De clubs vergaderden al eerder met elkaar, dinsdag schoven de bonden voor het eerst aan.

'Roda JC grijpt naast grote Mexicaanse investeerder'

Roda JC heeft naast een grote Mexicaanse investeerder gegrepen. Volgens De Limburger wilde een beleggingsmaatschappij de komende jaren miljoenen pompen in de noodlijdende club uit Kerkrade, maar is die uiteindelijk afgehaakt.

Ehizibue vertrekt bij PEC Zwolle en tekent bij FC Köln

Kingsley Ehizibue speelt volgend seizoen in de Bundesliga. De 24-jarige rechtsback heeft zijn transfer van PEC Zwolle naar FC Köln afgerond. Ehizibue tekent voor vier seizoenen bij de Duitse promovendus. "Ik heb een goed gevoel bij mijn 1. FC Köln en zin in het nieuwe seizoen, maar zal PEC Zwolle ook zeker gaan missen."

Jong Oranje doet aan klantenbinding en klopt Mexicanen met 5-1

Jong Oranje gaat met opgeheven hoofd de zomerstop in. Het elftal van Erwin van de Looi deed op De Vijverberg in de oefenwedstrijd tegen de Olympische ploeg van Mexico aan klantenbinding: 5-1. Hoewel Mexico weinig tegenstand bood, dwong Jong Oranje de royale oefenzege zelf af. Met debutanten Kjell Scherpen en Ludovit Reis in de basis, schoot de thuisploeg uit de startblokken.

Jansma zet deur op kier voor interim-directeur bij ADO Den Haag

ADO Den Haag mag Kees Jansma benaderen voor interim-directeur. Dat zegt de 71-jarige journalist, die zondag zijn carrière als tv-presentator beëindigt. Jansma benadrukt daarbij dat ADO nog niet aan de bel trok. De Residentieclub zoekt een opvolger voor Mattijs Manders. Hij is vanaf 1 juli directeur van de Eredivisie CV.

Win 125 keer je inzet als Wijnaldum ook in de Champions League-finale twee keer scoort!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen