Jansma zet deur op kier voor interim-directeur bij ADO Den Haag

31 mei 2019, 18:53

ADO Den Haag mag Kees Jansma benaderen voor interim-directeur. Dat zegt de 71-jarige journalist, die zondag zijn carrière als tv-presentator beëindigt. Jansma benadrukt daarbij dat ADO nog niet aan de bel trok. De Residentieclub zoekt een opvolger voor Mattijs Manders. Hij is vanaf 1 juli directeur van de Eredivisie CV.

"Ja, ik ben te benaderen als ze een interim-directeur zoeken bij ADO", zegt Jansma tegen Omroep West. "Ik zou het niet zo gek vinden als ze daarvoor bij mij uitkomen, want ik heb dat soort functies eerder bekleed, waarbij ik het leuk vind om een nieuwe jonge opvolger aan te stellen. Ik zou niet de definitieve directeur willen worden, dat zou met mijn leeftijd niet verstandig zijn."

De interim-directeur moet volgens Jansma een jaar of misschien twee jaar overbruggen. Daarna moet iemand komen voor de lange termijn. "Dat moet wat mij betreft dan iemand zijn die zijn sporen verdiend heeft, een netwerk heeft en het professionele werk overlaat aan de trainer en de technisch- en financieel directeur. Die interim-job zou ik dan wel willen overwegen. Als ze me benaderen zal de deur open staan, al hoeft dat niet per se tot iets te leiden."

Jansma stapte twee jaar geleden bijna in ADO's raad van commissarissen. Door een moeizame relatie met de Chinese eigenaar ging daar een streep door.

Denk jij dat Van Dijk met zijn hoofd scoort in de Champions League-finale? Win 12 keer je inzet bij TOTO!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen