'Vrienden van De Kuip' doen bod op Feyenoord-aandelen De Kuip

31 mei 2019, 12:33

De 'Vrienden van De Kuip', een reeds bestaande stichting vergelijkbaar met die van de 'Vrienden van Feyenoord', heeft een bod gedaan de aandelen van Feyenoord in De Kuip. De organisatie maakt zich zorgen over het nieuwe stadion en wil met de overname een rol spelen in de ontwikkeling rondom de stadionperikelen.

Dat maakt het bekend in een persbericht tegenover RTV Rijnmond. 'Zorgelijk is dat Feyenoord na realisatie van het stadionplan van Feyenoord City niet zal kunnen rekenen op een jaarlijkse afdracht van €25 miljoen voor het spelersbudget', schrijft de stichting. 'Dit betekent dat de club met een nieuw stadion niet in staat zal zijn te concurreren met de top van Nederland.' Ook is de financiële positie een punt van zorg bij de vrienden, die zich sinds 2010 hebben gevestigd in een stichting.

Destijds werd de groep opgericht om De Kuip te redden, wat ditmaal hun plan is, is nog niet helemaal duidelijk. In elk geval willen ze de aandelen van 'Sportclub Feyenoord' in het 'Stadion Feijenoord' overnemen voor het behoud en de ontwikkeling van De Kuip de komende jaren. Het bod van de stichting is gericht aan het bestuur en alle leden van de sportclub.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen