Internazionale presenteert Conte als nieuwe hoofdtrainer

31 mei 2019, 07:44

De zoektocht naar een opvolger voor Luciano Spalletti is voltooid door Internazionale. De club uit Milaan heeft vrijdagochtend aangekondigd dat Antonio Conte de nieuwe hoofdtrainer van het eerste elftal is. Conte was in Italië eerder succesvol als coach van Juventus, waarmee hij drie keer landskampioen werd.

Conte werd drie keer op rij kampioen met Juventus en ging in 2016 aan de slag bij Chelsea. Met die club werd hij in zijn eerste seizoen meteen kampioen. Na een minder goed tweede seizoen, waarin wel de FA Cup gewonnen werd, maakte Chelsea bekend dat het afscheid nam van Conte. Daarna zat de Italiaan werkeloos thuis, maar bij Inter krijgt hij nu dus de kans om weer aan het werk te gaan.

"Dit is een nieuw hoofdstuk in mijn leven, ik kijk er echt naar uit", zegt Conte via de clubkanalen. "Ik heb voor Inter gekozen, vanwege de ambities en het project van de club. Ik was getroffen door de openheid die de club aan de dag legde en de honger die ik hier voel om Inter terug te brengen waar het hoort." Inter werd afgelopen seizoen vierde in de Serie A.

De 49-jarige trainer was tussen 2014 en 2016 bondscoach van Italië. Hij leidde de ploeg op het EK 2016 naar de kwartfinales. Daarin was Duitsland te sterk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen