Van Dijk wil individuele prijzen inruilen voor Champions League

30 mei 2019, 23:56

De verloren finale van vorig seizoen motiveert Virgil van Dijk in de aanstaande eindstrijd van de Champions League. Na de 3-1 tegen Real Madrid staat Liverpool zaterdag voor een herkansing tegen Tottenham Hotspur. "De ervaring van toen neem ik mee, hopelijk kan ik het gebruiken", blikt Van Dijk vooruit.

Op papier is Liverpool de favoriet. In de Premier League eindigden The Reds 26 punten boven Spurs. "Mensen kunnen zeggen wat ze willen. Het is misschien waar dat we in de competitie beter gedraaid hebben dan zijn, maar alles kan gebeuren", zegt Van Dijk tegen de BBC. "De finale gaat om één wedstrijd."

Van Dijk is onder de indruk van Tottenham. "Ze hebben een fantastische keeper (Hugo Lloris, red.), twee geweldige centrale verdedigers (Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, red.). Op het middenveld speelt Victor Wanyama, die ik ken van mijn tijd bij Southampton. Christian Eriksen speelt al jaren goed. Voorin lopen spelers die het verschil kunnen maken. Daar moeten we klaar voor zijn."

De individuele titels die Van Dijk dit seizoen al won, ruilt hij graag in voor de Champions League. De spelersvakbond kozen de Oranje-captain tot Player of the Year en de Premier League deelde die mening. Ook bij Liverpool werd Van Dijk gekozen tot beste speler van het seizoen.

"Dat is iets waar media en experts over praten. Als ik die allemaal kan inruilen voor de Champions League, doe ik dat meteen", zegt Van Dijk, die ook relativeert. "Als je verliest, vergaat de wereld niet. Je bent gezond en gelukkig, het leven gaat door. Zo werkt het volgens mij altijd. Als voetballer heb je te maken met kritiek. Op een dag ben je de held, de andere dag de schlemiel. Als je hier juist mee omgaat, komt de rest in orde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen