Ook Van Es heeft transfer te pakken en verkast naar Engeland

31 mei 2019, 19:47

Kika van Es verruilt Ajax voor de Engelse Women's Super League. Dat heeft de 27-jarige linksback laten weten aan FCUpdate.nl. De Oranje-international maakt maandag bekend bij welke club ze tekent. Daarmee is Van Es na Dominique Bloodworth (VfL Wolfsburg), Jill Roord (Arsenal), Victoria Pelova (Ajax) en Jackie Groenen (Manchester United) de volgende international die een transfer maakt. 

Van Es maakte een maand geleden haar transferwens al bekend, maar een nieuwe club had zich toen nog niet gemeld. Vlak voor de start van het WK is alles in kannen en kruiken. "Ik ben een controlfreak, dus wilde eigenlijk snel weten waar ik aan toe zou zijn", geeft de verdedigster aan. "Maar ik koos ervoor om het aan te kijken en het WK af te wachten. Toch kwam er nog een club, waardoor ik op andere gedachten werd gebracht. Ik dacht: laten we het maar snel afhandelen. Vlak voordat we ons moesten melden bij Oranje, ben ik nog op en neer gevlogen naar Engeland. En zo blijkt maar weer: ik wil weten waar ik aan toe ben."

{image[334538][right-half][]}Linksbackpositie

Met Ajax werd Van Es dit seizoen tweede achter landskampioen FC Twente, gedurende het seizoen speelde ze weinig op haar favoriete linksbackpositie. Daarmee dreigde de 57-voudig international haar plek bij Oranje kwijt te raken. "Ik ging vorige zomer naar Ajax, omdat ik daar als linksback zou worden neergezet. Maar ik moest vaak centraal achterin en op het middenveld spelen. Ik ben niet heel egoïstisch, dus ik zei dat ik het prima vond en wist ook dat het team er goed door zou presteren. Alleen ging het wel ten koste van mijn plaats bij Oranje."

Van Es was inderdaad niet meer zeker van een basisplaats bij de Oranjevrouwen. Sarina Wiegman probeerde het een en ander uit op de linksbackpositie. Toch lijkt de bondscoach nu weer de voorkeur te gaan geven aan Van Es. Het enige was iedere keer weer laten zien wat ik kan en dat ik fit ben. Ze hebben andere meiden een kans gegeven, maar dat heeft denk ik niet zo uitgepakt zoals ze het wilden. Gelukkig heb ik nu weer een kans gekregen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen