Gisteren gemist: Jørgensen wil blijven, Pereiro naar Copa America

31 mei 2019, 00:30   Bijgewerkt: 30 mei 2019, 23:59

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 30 mei.

Jørgensen wil bij Feyenoord blijven: "Goed en stabiel jaar nodig"

Nicolai Jørgensen wil bij Feyenoord blijven. De Deense spits hoopt onder Jaap Stam voor zijn kans te gaan, nadat hij afgelopen seizoen veelvuldig de bank warm hield. "Ik heb een goed en stabiel jaar nodig", aldus de 28-jarige Jørgensen, die nog een contract voor twee seizoenen heeft.

Ramos geeft duidelijkheid: aanvoerder blijft Real Madrid trouw

Sergio Ramos blijft Real Madrid trouw. Dat heeft de 33-jarige captain bevestigd op een speciaal belegde persconferentie. Aanvankelijk leek hij te willen vertrekken uit Bernabeu, maar is dat volgens hem nooit aan de orde geweest en speelt hij ook komend seizoen in het maagdelijk wit van de Koninklijke. "Ik ben Madrista, ik wil hier met pensioen gaan."

Pereiro naar Copa America, ook oproep voor geopereerde Suárez

PSV'er Gaston Pereiro doet met Uruguay mee aan de Copa America. Bondscoach Oscar Tabarez heeft hem opgenomen in de definitieve selectie. Ook Luis Suárez behoort tot de 23 namen. Aan het begin van deze maand onderging de aanvaller van FC Barcelona een knieoperatie.

Noor Håland maakt er negen (!) in duel op jeugd-WK

Maar liefst negen (!) doelpunten heeft Erling Braut Håland gemaakt in de poulewedstrijd van Noorwegen tegen Honduras (12-0) op het WK Onder 20 jaar. Daarmee schoot de achttienjarige spits van Red Bull Salzburg zich in de recordboeken.

Omzet-ranking: Eredivisie levert 495 miljoen euro op

De Eredivisie draaide vorig seizoen (2017/2018) een omzet van 495 miljoen euro. Dat bedrag staat in groot contrast met de vijf grootste competities van Europa, waar het om miljarden draait. Dat blijkt uit onderzoek van Deloitte.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen