Kluivert: "Belangrijkste ontwikkeling is vooral het alleen wonen"

30 mei 2019, 19:02   Bijgewerkt: 30 mei 2019, 19:43

Het eerste jaar buitenland is Justin Kluivert goed bevallen. De aanvaller van AS Roma kijkt ernaar uit om het volgend seizoen beter te doen. "Alles is anders, alles heb ik voor het eerst meegemaakt", zegt Kluivert, die vrijdag met Jong Oranje een oefenwedstrijd speelt tegen Jong Mexico.

Kluivert kwam in zijn eerste seizoen tot 35 optredens, waarin hij twee keer scoorde en acht doelpunten voorbereidde. "Ik heb veel geleerd. Volgend jaar kan ik zeker nog veel meer leren", aldus de oud-Ajacied tegen FOX Sports. "De belangrijkste ontwikkeling is vooral het alleen wonen. Als persoon ben ik volwassener geworden. Het voetbal is daar anders. Dit heb ik nu een jaar meegemaakt en wil ik het volgend jaar stukken beter doen."

Vanuit Rome bekeek Kluivert de verrichtingen van Ajax. "Heel mooi om dat te zien. De jongens deden het geweldig. Ik had gehoopt dat ze in de finale van de Champions League stonden, dan was ik misschien wel gaan kijken. Jammer genoeg is dat niet gelukt. Maar ze hebben een prachtig seizoen achter de rug, daar geniet ik zeker van."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen