PEC ziet directeur Nijkamp naar Cincinnati verkassen

PEC ziet directeur Nijkamp naar Cincinnati verkassen

30 mei 2019 – Daags nadat er in de persoon van John Stegeman een nieuwe trainer gepresenteerd werd bij PEC Zwolle, neemt de club afscheid van de technisch directeur. De Blauwvingers melden donderdag dat Gerard Nijkamp de club gaat verlaten om bij het Amerikaanse FC Cincinnati als general manager/sportsdirecteur aan de slag te gaan.De 49-jarige Nijkamp werkte sinds 2012 als technisch directeur bij PEC en was succesvol door voor het eerst in de historie van de club de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal te winnen. Nijkamp was onder meer verantwoordelijk voor de komst van Mateusz Klich, Kamohelo Mokotjo, Trent Sainsbury, Tomas Necid, Philippe Sandler, Ryan Thomas en Younes Namli.

Hij neemt nu met een goed gevoel afscheid bij PEC, dat onder zijn leiding een stabiele Eredivisie-club is geworden. "De club PEC Zwolle zit diep in mijn hart", vertelt hij in een verklaring van de club. "Hier heb ik de afgelopen jaren fantastisch mogen samenwerken met hele fijne, kundige collega's. De prijzen die we de afgelopen jaren hebben gewonnen waren absolute hoogtepunten. Ik ben met PEC Zwolle een weg ingeslagen die, met ups en downs, de club in de toekomst weer nieuwe hoogtepunten moet opleveren", zegt hij.

"Hoewel ik het ook jammer vind dat ik nu een afslag neem, ben ik ervan overtuigd dat de club de weg omhoog zal blijven vinden. Uiteraard ben ik heel blij en dankbaar dat PEC Zwolle mij deze kans gunt. Ik kijk enorm uit naar de werkzaamheden bij mijn nieuwe club FC Cincinnati in de Major League Soccer. Ik wens mijn opvolger heel veel succes toe en ben ervan overtuigd dat hij de legacy van PEC Zwolle die ik achterlaat, op een goede manier gaat voortzetten."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 24 juli 2019

  2. dinsdag 23 juli 2019