Officieel: Internazionale neemt per direct afscheid van Spalletti

30 mei 2019, 10:37

Internazionale en trainer Luciano Spalletti zijn met onmiddellijke ingang uit elkaar. Het was al de verwachting dat de coach afscheid zou nemen van de Italiaanse topclub, maar inmiddels is het door de nummer vier van afgelopen seizoen bevestigd. Hoewel het niet nadrukkelijk wordt benoemd, is het vrijwel zeker dat de coach de zak heeft gekregen.

Dat laat Internazionale weten in een ultrakorte persverklaring. Hoewel Spalletti zich twee jaar achter elkaar met Inter verzekerde van deelname aan de Champions League, wil Internazionale meer. De verwachting is dat Antonio Conte spoedig wordt gepresenteerd als zijn opvolger. Eerder was Spalletti werkzaam bij onder andere AS Roma, Zenit Sint-Petersburg, Empoli en Sampdoria. 

De coach die in de Serie A twee seizoen achter elkaar vierde werd en dit seizoen net de groepsfase van de Champions League niet wist te overleven, had nog een contract tot en met 2021. In de Coppa Italia werd Internazionale onder diens leiding twee keer uitgeschakeld in de achtste finales. Sowieso komt het op een triest moment voor Spalletti: eerder deze week overleed de broer van de coach van Internazionale.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen