Engeland in Nations League gesteund door twintig duizend fans

30 mei 2019, 09:18

Engeland krijgt in de halve finale van de Nations League vermoedelijk enorm veel steun van de supporters uit eigen land. De FA verwacht liefst twintig duizend Engelsen in Portugal voor het duel tegen Nederland, dat in een stadion wordt gespeeld waarin dertig duizend mensen passen. De voetbalbond heeft inmiddels voorzorgsmaatregelen getroffen.

Dat schrijft De Telegraaf. Zo is de FA een videocampagne gestart met daarin de tekst 'Don't Be That Idiot', doelend op de rellen die er de laatste jaren veelvuldig waren rondom wedstrijden van het Engelse elftal. "Heel veel wordt veroorzaakt door alcoholgebruik. Supporters denken dat alles maar kan omdat ze bij een groot voetbalevenement zijn. Dat vinden wij niet te accepteren. De mensen moeten eens naar zichzelf kijken. Als je normale gezinnen in de buurt zou hebben van zo'n voetbalwedstrijd, hebben die het dan naar hun zin met zoveel alcoholgebruik door supporters en hun asociale gedrag? Het antwoord is simpel: nee", laat hoofd veiligheid van de Engelse voetbalbond weten.

Engeland speelt op 6 juni om 19.45 tegen Nederland in Guimaraes. De verwachting is dat er een beperkte groep Oranje-fans heengaan en de KNVB verwacht wat dat betreft weinig problemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen