Routinier Cech is na laatste duel als prof 'trots op zichzelf'

30 mei 2019, 08:42

De lange loopbaan van Petr Cech is woensdag op enigszins treurige wijze ten einde gekomen. De doelman verloor de Europa League-finale met Arsenal met liefst 4-1 tegen zijn oude werkgever Chelsea. Toch is hij trots op zijn prestatie.

Cech hangt zijn handschoenen aan de wilgen en werd eerder al in verband gebracht met een directeursfunctie bij Chelsea. Hij wilde nog niet bekend maken of hij dat inderdaad deze zomer gaat doen. Het maakte de Europa League-finale wel extra pikant, weet Cech. "Ik heb altijd gezegd dat ik de beker omhoog wilde tillen en dat ik daarna over mijn toekomst ga nadenken. Tot 30 juni ben ik speler van Arsenal", zegt hij tegen BT Sport.

Cech verloor de finale dus met 4-1, maar liet bij vlagen goed keeperswerk zien in zijn afscheidsduel. "Ik ben trots op mijzelf en op de manier waarop ik speelde vandaag. Omdat deze finale mijn laatste wedstrijd was, stond er een hoop druk op en werd er veel gespeculeerd over wat ik nu ga doen. Het is makkelijk om te zeggen dat we met lege handen staan, maar ik kan iedereen verzekeren dat we komend seizoen door het vele werk dat we hebben verricht veel sterker zullen terugkomen", denkt de 37-jarige doelman.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen