Ajax-fans snijden zichzelf in vingers: "Kan negatieve invloed zijn"

29 mei 2019, 18:00   Bijgewerkt: 29 mei 2019, 18:38

De ongeregeldheden bij de kampioenswedstrijd tussen Ajax onder 19 en Feyenoord onder 19 hebben mogelijk een negatieve invloed op de gesprekken over het weer toestaan van uitsupporters bij De Klassieker. Dat vertelt Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, woensdag in het radioprogramma 1 op 1 van NPO Radio 1. Afgelopen zaterdag ging het mis bij de mini-Klassieker op De Toekomst.

Na 33 minuten vielen hooligans van Ajax familie van Feyenoord-spelers aan, die vlak daarvoor hadden gejuicht bij een grote kans van de Rotterdammers. Hierbij probeerden trainers John Heitinga en Dirk Kuijt de boel te sussen. Eerst werd de wedstrijd stilgelegd, vervolgens werd het kampioensduel definitief gestaakt. De ongeregeldheden in Amsterdam zijn ook Aboutaleb niet ontgaan.

"Mijn collega in Amsterdam (Femke Halsema, red.), Ajax, Feyenoord, de politie-apparaten en de KNVB waren de afgelopen weken heel voorzichtig met elkaar bezig te verkennen of we weer met elkaar in gesprek kunnen gaan over het toelaten van uitsupporters", vertelt Aboutaleb. Inmiddels zijn bezoekende fans al meer dan tien jaar niet eer welkom bij De Klassieker. "Deze gebeurtenissen kunnen van negatieve invloed zijn. Maar ik loop dan op de feiten vooruit."

Denk jij dat Chelsea vanavond de Europa League wint? Zet in bij TOTO en krijgt tot ruim twee keer je inzet terug!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen