PSV ziet talent Lonwijk (19) contract tekenen bij FC Utrecht

29 mei 2019, 14:40

FC Utrecht heeft Justin Lonwijk (19) overgenomen van PSV. De winnaar van de Europese play-offs laat de getalenteerde middenvelder in het nieuwe seizoen aansluiten bij de A-selectie. De jeugdinternational tekende voor drie seizoenen, met de optie voor een extra jaar.

Lonwijk kon ook bij PSV blijven, weet het Eindhovens Dagblad. Sinds 2010 speelt hij in de jeugdopleiding van de Eindhovaren, die hem oppikten uit de academie van Willem II/RKC Waalwijk. Het afgelopen seizoen speelde Lonwijk zijn wedstrijden in Jong PSV, waarin hij in achttien wedstrijden drie keer scoorde en vier treffers voorbereidde. Ook doorliep de Utrecht-aanwinst de nationale jeugdelftal van Onder 16 tot en met Onder 19.

"Een dynamische middenvelder met een goede techniek", reageert directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op het clubkanaal van Utrecht. "Hij heeft lengte, een goed fysiek en veel power. Justin is een aanvallend ingestelde middenvelder die ook nog in de voorhoede uit de voeten kan. Een zogeheten box to box-speler. Het is een groot talent met nog veel ruimte voor progressie."

Denk jij dat Arsenal vanavond de Europa League wint? Zet in bij TOTO en krijgt tot ruim drie keer je inzet terug!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen