Schrouff heeft goede hoop op redding van Roda JC

29 mei 2019, 08:53   Bijgewerkt: 29 mei 2019, 13:27

Roda JC-eigenaar Frits Schrouff (op archiefbeeld) heeft goede hoop dat meerdere partijen hun schouders de noodlijdende club zetten. In dat geval is de 79-jarige zakenman zelfs weer bereid om te portemonnee te trekken. Hij heeft de Limburgers ander halve week extra de tijd gegeven om een faillissement te voorkomen.

Juist omdat Schrouff niet langer geld in de club wilde pompen, was hij dinsdag van plan het faillissement aan te vragen. Maar de geplande aandeelhoudersvergadering schoof hij op het laatste moment op naar eind volgende week. Hij raakte de afgelopen dagen onder de indruk van diverse loyaliteitsacties van supporters en sponsors.

"Bij een plan dat kans van slagen heeft, ben ik bereid om mee te doen. De afgelopen dagen is er op alle fronten iets losgekomen, de fans zijn opgestaan. Dat heeft me geïmponeerd", zegt Schrouff in De Limburger. "Maar ik heb nog geen enkele garantie voor een oplossing, er is nog niemand die ja heeft gezegd. En de mensen die meedoen, moeten verzekeren dat de toekomst van Roda bij hen in goede handen is. Ik heb geen behoefte aan idioten die het alleen zien als een investering waaruit geld te halen valt."

Een externe investeerder blijft ook een optie. De Rus Mikhail Ponomarev was een serieuze gegadigde, maar de eigenaar van het Duitse KFC Uerdingen haakte op het laatste moment af. Twintig procent van de clubaandelen is nog steeds in handen van Aleksei Korotaev. Dat kan een nadeel zijn voor investeerders die Roda helemaal over willen nemen. "Die trekken er hun handen vanaf of willen een garantie dat ze ook dat deel kunnen overnemen. Maar voor de partijen waarmee we nu praten geldt dat niet", aldus Huub Mullenders, de rechterhand van Schrouff.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen