Gisteren gemist: Ontknopingen play-offs en interesse in Bergwijn

29 mei 2019, 00:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 28 mei.

Waalwijks wonder

RKC heeft zich na een achtbaan van een play-offduel in Deventer verzekerd van een ticket voor de Eredivisie. De club uit Waalwijk kwam eerst op een 0-2 voorsprong, keek in de negentigste minuut tegen een 4-3 achterstand aan en won uiteindelijk alsnog met 4-5. Het was Stijn Spierings die het vonnis velde over Go Ahead, hij was verantwoordelijk voor de 4-4 nadat Pieter Langedijk even daarvoor de 4-3 had gemaakt. Na vijf jaar afwezigheid is RKC nu weer terug in de Eredivisie.

De Graafschap daalt af

Het Eredivisie-verblijf van De Graafschap blijft beperkt tot één seizoen. De Superboeren leken lange tijd genoeg te hebben aan een 1-2 zege op Het Kasteel, maar ging na een zenuwslopende, kwalitatief matige ontmoeting alsnog door de knieën in eigen huis. Halil Dervisoglu en Adil Auassar kroonden zich in de slotfase tot de helden van de Rotterdammers (0-2), waardoor zij juist na één jaar weer promoveren. Het leverde uiteraard [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351055/fraser-jubelt-na-promotie-met-sparta-berusting-bij-de-jong/,_blank,gemengde reacties] op na afloop.

Utrecht de grens over

FC Utrecht heeft zich ten koste van een zeer zwak Vitesse geplaatst voor de tweede voorronde van de Europa League. De ploeg van Dick Advocaat won overtuigend met 0-2 dankzij goals van Cyriel Dessers en matchwinner Simon Gustafson. Advocaat noemde het "een geweldige manier [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351052/emotionele-dick-advocaat-geweldig-om-zo-af-te-sluiten/,_blank,om af te sluiten]", terwijl collega Leonid Slutsky de nederlaag [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351053/slutsky-wijt-nederlaag-aan-vermoeidheid-erg-lang-seizoen/,_blank,het resultaat vond] van vermoeidheid. 

Spurs hengelt naar Bergwijn 

PSV kan spoedig een telefoontje uit Londen verwachten. Champions League-finalist Tottenham Hotspur zou namelijk verregaande belangstelling hebben voor aanvaller Steven Bergwijn. Die werd eerder ook in verband gebracht met een gevoelige overstap naar Ajax.

Grootste talent van Ajax

En Naci Ünüvar heeft de Abdelhak Nouri Trofee gewonnen. De 15-jarige middenvelder werd dinsdagavond uitgeroepen tot het grootste talent uit de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. Hij komt zodoende in een mooi rijtje met namen terecht en stapelt het goede nieuws op elkaar. Recent werd hij namelijk Europees kampioen met Nederland onder 17 en tekende hij zijn eerste contract bij Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen