Slutsky wijt nederlaag aan vermoeidheid: "Erg lang seizoen"

28 mei 2019, 23:42

Trainer Leonid Slutsky denkt dat vermoeidheid zijn Vitesse heeft opgebroken in de finale om een plaats in de voorronde van de Europa League. Ook aanvoerder Bryan Linssen erkende dat er op een gegeven moment geen kracht meer was.

Vitesse begon als eerste van alle clubs dit seizoen. Nadat het vorig jaar de play-offs voor Europees voetbal won, moest het al vroeg aantreden in de voorrondes van de Europa League. Omdat dit seizoen opnieuw de finale van de play-offs werd gehaald, ging de ploeg ook als langste van iedereen door. "Voor ons was het een erg lang seizoen", zegt Slutsky tegen FOX Sports. Volgens de Russische coach eiste dat lange seizoen de laatste weken zijn tol. "We hadden veel blessures en vermoeidheid. We moesten sommige spelers gebruiken die heel weinig hebben getraind. En als je weinig frisheid hebt, is het lastig om te domineren."

Linssen sprak in aanloop naar de tweede finalewedstrijd tegen Utrecht al over de vermoeidheid binnen zijn ploeg. Hijzelf moest zich vanavond in de rust laten vervangen, omdat hij naar eigen zeggen helemaal op was. De uiteindelijke zege van Utrecht komt volgens hem dan ook niet uit de lucht vallen. "Dat is dik verdiend, heel simpel. Wij hadden geen kracht, wij hadden niks meer. Zij waren beter en scherper dan wij. Wij hebben vandaag niet laten zien wat we eigenlijk waard zijn. Het is zonde dat je op het moment suprême niet thuis geeft."

Lees ookEmotionele Dick Advocaat: "Geweldig om zo af te sluiten"

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen