Emotionele Dick Advocaat: "Geweldig om zo af te sluiten"

28 mei 2019, 23:28

Nadat Simon Gustafson FC Utrecht op 0-2 had geschoten tegen Vitesse en zo een plek in de voorronde van de Europa League had veiliggesteld, moest trainer Dick Advocaat een traantje wegpinken, zo viel te zien. De coach sluit zijn periode in de Domstad af met het winnen van de play-offs en overlaadde na afloop zijn ploeg met complimenten.

"We hebben geweldig gespeeld", zegt Advocaat tegen FOX Sports. "Qua kansen en de manier van spelen, daar had Vitesse geen antwoord op. We stonden allemaal goed. Het hele elftal heeft keihard gewerkt, de achterhoede en het middenveld waren subliem." Het stelde Advocaat tevreden dat tegenstander Vitesse vrijwel nul kansen wist te creëren. "Vitesse kon alleen maar lange ballen geven. Dat is een compliment aan ons elftal."

Ook aanvoerder Willem Janssen prijst de kwaliteiten van zijn ploeg. "Wij hadden het lef om te voetballen, dan hebben we vanaf het begin gedaan. De sleutel was om met het koppie te spelen en onder de druk uit te voetballen. Dat hebben we fantastisch gedaan." De nieuwe trainer John van den Brom, die overkomt van AZ, mag vroeg in het volgende seizoen proberen zijn ploeg naar de groepsfase van de Europa League te loodsen. Advocaat trekt de deur in Utrecht met een glimlach achter zich dicht. "Het is geweldig om op deze manier af te sluiten. Het is een prachtig gevoel om op deze manier in Nederland te stoppen. Ik ben zo trots op ze."

Lees ook: Utrecht voorronde Europa League in na zege op Vitesse

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen