De Graafschap degradeert door sprookje van Sparta Rotterdam

28 mei 2019, 22:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Eredivisie-verblijf van De Graafschap blijft beperkt tot één seizoen. De Superboeren leken lange tijd genoeg te hebben aan een 1-2 zege op Het Kasteel, maar ging na een zenuwslopende, kwalitatief matige ontmoeting alsnog door de knieën in eigen huis. Halil Dervisoglu en Adil Auassar kroonden zich in de slotfase tot de helden van de Rotterdammers (0-2), waardoor zij juist na één jaar weer promoveren.

De Graafschap speelde met dezelfde elf namen als in Rotterdam. Sparta-trainer Henk Fraser moest de geschorste Bart Vriends missen en passeerde middenvelder Deroy Duarte: Dries Wuytens mocht in het hart van de verdediging postvatten en Ragnar Ache stond voor de gelegenheid samen met Lars Veldwijk aan het front.

De Graafschap stond aanvankelijk stijf van de zenuwen en leverde vrijwel alle ballen in, maar kwam in de loop van de eerste helft iets beter in zijn spel. Wuytens moest een inzet van Sven Nieuwpoort van de lijn halen en Youssef El Jebli kreeg een opgelegde schietkans, maar raakte de bal totaal verkeerd. Dat de eerste helft zonder doelpunten eindigde, was gezien het spelbeeld weinig verrassend.

Sparta was plotseling nog maar één treffer van promotie verwijderd en zette de thuisploeg met de rug tegen de muur. Zes minuten voor tijd viel de 0-2 al: Laros Duarte mocht een corner nemen, de verdedigende dekking van De Graafschap klopte wederom van geen kanten en Auassar troefde doelman Bertrams af in de lucht.

De thuisploeg probeerde het nog één keer, maar kwam niet verder dan een schot van Nieuwpoort, dat klemvast werd gepakt door Tim Coremans. Daardoor loopt het avontuur van Henk de Jong in Doetinchem af met een gigantische kater, terwijl Henk Fraser met zijn ploeg na een jaar alweer promoveert naar het hoogste niveau van Nederland. 

Opstelling en beoordelingen*

De Graafschap: Nigel Bertrams 6.5; Leeroy Owusu 5.5, Sven Nieuwpoort 7, Bart Straalman 6.5, Jordy Tutuarima 7; Azor Matusiwa 6 (24. Frank Olijve 5.5), Youssef El Jebli 4.5, Javier Vet 7; Furdjel Narsingh 6 (84. Fabian Serrarens -), Charlison Benschop 5, Nabil Bahoui 5 (62. Delano Burgzorg 6)

Sparta Rotterdam: Tim Coremans 7; Fankaty Dabo 6, Dries Wuytens 5.5, Dirk Abels 7, Lassana Faye 6; Abdou Harroui 4.5 (46. Deroy Duarte 5), Laros Duarte 5, Adil Auassar 6.5, Mohammed Rayhi 4.5 (59. Halil Dervisoglu 6); Ragnar Ache 5.5 (86. Lorenzo Soares Fonseca -), Lars Veldwijk 6

Man of the match: Jordy Tutuarima

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen