NAC wil met komst Olij keepersprobleem oplossen

29 mei 2019, 00:15

NAC Breda hoopt spoedig Nick Olij te kunnen presenteren als nieuwe doelman. De gedegradeerde club heeft al een akkoord bereikt met zijn huidige werkgever AZ, maar de nieuwe sluitpost moet nog een medische keuring ondergaan.

Olij komt transfervrij over uit Alkmaar, zo schrijft BN De Stem. Mocht de 23-jarige keeper zonder problemen door de keuring komen, dan ligt er in het Rat Verlegh Stadion een contract van twee seizoenen voor hem klaar, met de optie op nog een derde jaar. Olij speelde nooit een officiële wedstrijd in het eerste elftal van AZ, maar keepte zijn wedstrijden in de Eerste Divisie namens Jong AZ. Dit seizoen werd hij verhuurd aan TOP Oss, waarmee hij de nacompetitie wist te bereiken. Vanwege een blessure kon hij hier echter niet in actie komen.

Met de komst van Olij hoopt NAC eindelijk een goede keeper te hebben gevonden voor de lange termijn. De club had met name dit seizoen een dramatische hand in het aantrekken van doelmannen. NAC begon het seizoen met Mark Birighitti onder de lat, maar die bleek beter in het vissen van ballen uit het net dan het tegenhouden ervan. Met Arijanet Muric leek de ploeg een goede doelman te hebben gevonden, maar hij werd vrijwel meteen weer teruggeroepen door zijn club Manchester City om in Engeland de geblesseerde reservekeeper te vervangen. Als noodoplossing werd Benjamin van Leer gehuurd van Ajax, maar ook hij maakte op z'n zachts gezegd geen beste indruk.

Nieuwe trainer

Het is overigens nog niet bekend onder welke trainer Olij komend seizoen gaat werken. NAC Breda is volgens BN De Stem nog niet tot een keuze gekomen over de hoofdtrainer die de ploeg uit de Eerste Divisie moet gaan leiden. Er is met drie kandidaten gesproken, waarvan interim-coach Ruud Brood er één was. De krant schrijft dat er inmiddels nog maar twee kandidaten over zijn, waaronder Brood, en dat er begin volgende week witte rook zou moeten zijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen