Staflid RKC kreeg hartaanval in de rust: "Buiten levensgevaar"

28 mei 2019, 21:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Heftig nieuws uit Deventer. De clubarts van RKC Waalwijk heeft in de rust van de play-offfinale tussen Go Ahead Eagles en RKC een hartaanval gehad. Voor zover bekend is hij bij kennis.

Het incident zorgde ervoor dat de tweede helft van de finale iets later begon. Eerst was nog onduidelijk wat de reden was dat de spelers later op de grasmat verschenen, maar inmiddels heeft RKC bevestigd dat een lid van de staf in de kleedkamer door een hartaanval is getroffen. Hij werd direct gereanimeerd. Een ambulance kwam ter plaatse en de man is naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand is volgens de club momenteel stabiel, hij is niet in levensgevaar.

Na overleg tussen RKC-trainer Fred Grim en scheidsrechter Dennis Higler werd besloten de wedstrijd iets later te hervatten. RKC stond bij rust op een 1-2 voorsprong tegen Go Ahead en dat was op dat moment voldoende om te promoveren naar de Eredivisie. Na de rust keerde Go Ahead Eagles de wedstrijd volledig om naar een 3-2 voorsprong. RKC kwam terug tot 3-3 en daarna toch weer achter tot 4-3. Go Ahead Eagles leek de promotie over de streep te trekken, maar RKC kwam in de absolute blessuretijd toch nog tot de 4-4 en zelfs de 4-5 overwinning. In hun reacties na afloop blikten spelers en trainer Fred Grim terug op [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351046/grim-en-spelers-in-de-wolken-na-promotie-rkc-ik-geloof-het-niet/,_blank,het incident in de rust]. "Deze overwinning is voor hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen