Volgende kop rolt in Milaan: ook technisch directeur weg

28 mei 2019, 17:59

De afdeling personeelszaken bij AC Milan kan de komende tijd overuren gaan draaien. Eerder vandaag maakte hoofdtrainer Gennaro Gattuso al bekend te zullen vertrekken en nu heeft ook technisch directeur Leonardo besloten de handdoek in de ring te gooien.

De Braziliaanse voormalige vedette begon in juli 2018 aan zijn klus als technisch directeur. Hij moest spelers aantrekken die Milan weer succes zouden brengen, nadat het al een aantal jaren minder was gegaan. Voor Leonardo was dit destijds de zoveelste terugkeer bij AC Milan. Hij speelde er tussen 1997 en 2001 en later nog heel kort in het seizoen 2002/2003. In 2008 werd hij technisch directeur en in het seizoen 2009/2010 was hij ook nog kortstondig hooftrainer.

"Onder zeer moeilijke omstandigheden heeft hij zijn hart en ziel besteed aan het aanpakken van een zeer gecompliceerde situatie en zijn energie en zijn ambitie doorgegeven aan het team", reageert Milan-CEO Ivan Gazidis op het vertrek van zijn technische man. "Ik ben Leonardo zeer dankbaar voor alles wat hij heeft bijgedragen aan onze geweldige club en wens hem veel succes in de toekomst." De club kondigt aan op een later moment meer bekend te zullen maken over een opvolger van Leonardo.

Nieuwe coach

Binnenkort mag Gazidis naast een nieuwe technisch directeur ook op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Gennaro Gattuso heeft besloten te vertrekken nadat hij zich afgelopen weekend met Milan niet wist te plaatsen voor de Champions League. Hij was sinds 2017 de hoofdcoach in San Siro. "Het was een vervelende, moeilijke beslissing. Het is een opsomming van alles wat ik de afgelopen achttien maanden heb meegemaakt." AC Milan bevestigde het vertrek van Gattuso aan het eind van de middag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen