Ajax staat aanwinst Marin niet af voor jeugd-EK met Roemenië

28 mei 2019, 16:43

Ajax heeft besloten de Roemeense middenvelder Razvan Marin geen toestemming te geven om deze zomer met zijn land mee te doen aan het EK onder 21 in Italië en San Marino. Ajax wil er zo voor zorgen dat Marin optimaal is voorbereid voor de deelname van Ajax aan de voorrondes van de Champions League.

Hoewel Marin afgelopen donderdag 23 mei zijn 23ste verjaardag vierde, is hij nog speelgerechtigd voor het jeugd-EK. Hier mogen spelers aan meedoen die op of na 1 januari 1996 geboren zijn. Dit EK vindt plaats van 16 tot en met 30 juni. Ajax zal in augustus moeten aantreden in de derde voorronde van de Champions League en wil de selectie al snel compleet hebben voor de voorbereidingen op die wedstrijden met als doel om opnieuw de groepsfase te bereiken. Daarom mag Marin niet afreizen naar Zuid-Europa voor het EK, schrijft De Telegraaf.

Begin april werd bekend dat Marin deze zomer voor Ajax gaat spelen. De Roemeen komt over van het Belgische Standard Luik en tekende een contract voor vijf seizoen in Amsterdam. Ajax betaalde tussen de twaalf en dertien miljoen euro voor de middenvelder, die wordt gezien als de opvolger van Frenkie de Jong die naar Barcelona vertrekt.

Lees ookAjax-aanwinst Marin vindt zich niet te vergelijken met De Jong

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen