Kane: "Ik ben fit voor Champions League-finale"

28 mei 2019, 16:20

Als het aan Harry Kane zelf ligt, staat de spits komende zaterdag in Madrid op het veld tijdens de finale van de Champions League tussen zijn Tottenham Hotspur en competitiegenoot Liverpool. De spits moest lang revalideren van een enkelblessure, maar zegt een paar dagen voor de finale fit te zijn om zijn team te helpen in de eindstrijd van het miljardenbal.

"Ik ben fit. Ik voel me goed, heb de afgelopen dagen getraind en train deze week ook", zei Kane in gesprek met meerdere journalisten bij het trainingscomplex van de Spurs. Kane raakte in de kwartfinale tegen Manchester City begin april [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/348679/pochettino-vreest-voor-einde-seizoen-spurs-captain-kane/,_blank,geblesseerd] en stond sindsdien aan de kant. Even leek het erop dat hij mee zou spelen in de halve finale tegen Ajax, maar dat gebeurde niet. Hij zag vanaf de tribune hoe de Londenaren de Amsterdammers in extremis uitschakelden.

Nu de Premier League is afgelopen, kan Kane zich naar eigen zeggen volledig focussen op de finale. "Je hebt meer tijd om je voor te bereiden voor deze wedstrijd dan dat je om de paar dagen moet spelen. Ik ben klaar om alles voor het team te doen. Het is een speciaal moment voor de club, een droom die uitkomt." Wel benadrukt Kane, die ook deel uitmaakt van de selectie van de Engelse nationale ploeg voor de interland tegen Nederland, dat de keuze om hem te laten spelen in de finale aan de trainer is.

Pochettino

Spurs-manager Mauricio Pochettino is op de website van de club positief over de kansen van Kane op speeltijd. "We hebben een week aan voorbereiding om te zien hoe hij vooruitgang boekt. Het is zo belangrijk dat hij zich goed voelt en hij is zeer positief. We zullen zien wat er gebeurt, maar we zijn zo positief en blij met zijn progressie."

De Argentijnse oefenmeester geeft echter aan dat de ploeg ook zonder de sterspeler zou kunnen spelen als het moet. "Voetbal is een teamsport. We moeten geloven dat we van onze tegenstander kunnen winnen, wat er ook gaat gebeuren. Als Kane er klaar voor is, ben ik de eerste persoon die meer dan blij is. Maar wij moeten de juiste beslissing maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen