Wijnaldum ziet Liverpool niet als favoriet voor CL-finale: "Fiftyfifty"

28 mei 2019, 13:10

Georginio Wijnaldum vindt niet dat Liverpool favoriet is voor de finale van de Champions League. Hoewel de Nederlander snapt dat de buitenwacht het zo ziet, kijkt hij er anders naar. "Voor mij is het fiftyfifty, zeker als je de elftallen naast elkaar legt", aldus Wijnaldum.

Tijdens de persconferentie werd hem gevraagd naar zijn verwachtingen van de finale in Madrid. "Ik denk niet na over wie er favoriet is. We hebben twee keer gewonnen en zijn hoger geëindigd in de Premier League, maar de laatste wedstrijd was het tot de laatste minuut spannend en waren we enigszins gelukkig. Als je de teams naast elkaar legt, is het fiftyfifty. Voor ons is het zaak om goed te beginnen en gefocust te spelen."

Hoewel Roberto Firmino weer fit is, werd Wijnaldum toch gevraagd naar de optie om als spits te beginnen. "Ik denk dat Roberto belangrijk is in het drukzetten. Ik speel zelf het liefst op het middenveld en Divock Origi en Daniel Sturridge zijn voorin betere opties. Maar als de manager mij voorin nodig heeft…", zei Wijnaldum over de rol die hij tegen FC Barcelona in Catalonië had.

In de return tegen de Catalanen speelde hij wel, maar als invaller. Na het duel gaf hij toe boos te zijn geweest. "Maar uiteindelijk is het een teamsport en speel je voor het team, de fans en de club. Als je invalt moet ook genieten en zo succesvol mogelijk proberen te zijn", aldus de middenvelder, die uiteraard wel hoopte in de basis te beginnen.

Last van zenuwen heeft hij in elk geval nog niet. "Ik voel geen extra druk. Het is alleen maar een kans om een extra titel te winnen. Op dit moment is iedereen nog relaxed", zei Wijnaldum. "Bovendien zijn we na vorig seizoen, toen we van Real Madrid verloren, meer ervaren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen