Gattuso kondigt afscheid aan bij Milan: "Lever contract in"

28 mei 2019, 09:47   Bijgewerkt: 28 mei 2019, 12:25

Gennaro Gattuso vertrekt na dit seizoen als trainer bij AC Milan. De oefenmeester, die met zijn elftal Champions League-voetbal misliep op de slotdag van de Serie A, bevestigt dat hij afscheid neemt van de club en hij zijn nog tweejarige contract inlevert. De clubman ziet af van een eventuele vergoeding, want dat heeft voor hem nooit meegespeeld.

Dat vertelt hij tegenover La Repubblica, terwijl het vanuit de officiële kanalen van nog Milan stil blijft. "Mijn verhaal met AC Milan mag nooit over geld gaan", zei hij over zijn contract dat nog twee seizoenen doorliep. "Het was een vervelende, moeilijke beslissing. Het is een opsomming van alles wat ik de afgelopen achttien maanden heb meegemaakt." Eerder zei hij na het seizoen al dat hij de afgelopen periode amper sliep vanwege zijn zware job. In de 82 duels die hij coachte, won hij veertig maal, 22 keer speelde hij gelijk en er waren twintig nederlagen.

Hoewel er veel kritiek was op het functioneren van Gattuso, heeft hij wel het beste resultaat sinds 2013 behaald in de Serie A met AC Milan. Over een opvolger wordt door de media druk gespeculeerd, onder andere Lazio's Simone Inzaghi, Marco Giampaolo (Sampdoria) en Leonardo Jardim (AS Monaco) worden genoemd. Ook technisch directeur Leonardo zou onder druk staan en mogelijk snel vertrekken bij AC Milan. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen