Krachten bij Vitesse zijn op: "Amper tijd om te herstellen"

28 mei 2019, 08:28

In Arnhem is men blij het seizoen er bijna op zit. In juli vorig jaar speelde Vitesse zijn eerste wedstrijd en eind mei is de jaargang nog niet voorbij. Leonid Slutsky constateert dat zijn spelers op hun tenen lopen.

Nog één wedstrijd tegen FC Utrecht en dan kunnen de Arnhemmers op vakantie. In de GelreDome hoopt Vitesse dinsdagavond een Europees ticket te veroveren. Goed voetbal hoeft men in de laatste wedstrijd niet te verwachten van Vitesse, stelt Slutsky. "Zelfs Barcelona zou geen goed voetbal meer kunnen laten zien met zo'n programma. Het gaat meer om teamspirit en karakter dan om het tactische plan", zegt de Rus tegen de NOS.

Het heenduel met Utrecht eindigde in 1-1, waardoor het in de return nog alle kanten op kan. Vitesse heeft in de tweede wedstrijd wel het thuisvoordeel. "Dat is natuurlijk gunstig, maar ik denk dat het ons weer meer inspanning heeft gekost om hier te komen", zegt Slutsky, die beseft dat het seizoen van Vitesse liefst tien maanden heeft geduurd. "We hebben ook amper de tijd om te herstellen. In een week kun je nog wat doen, maar je hebt steeds maar een paar dagen de tijd. Ik ben benieuwd hoe ze aan de aftrap verschijnen."

Bryan Linssen beseft eveneens dat het seizoen van Vitesse zwaar en lang is geweest. "We zijn dit seizoen als eerste in Europa begonnen en als laatste klaar", doet hij zijn beklag. "Maar nu ben je zó dicht bij een prijs, dan moet je hem grijpen ook.. Alle jongens zetten al foto's op internet dat ze op het strand liggen en wij moeten nog even vier wedstrijdjes voetballen. Hoe je het ook wendt of keert, dat gaat wel in de koppies zitten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen