Gisteren gemist: Selectie Oranje, Spee voorzitter KNVB

28 mei 2019, 00:30   Bijgewerkt: 27 mei 2019, 23:52

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 26 mei.

VVV trekt Kirschbaum aan als opvolger van Unnerstall

Zoals verwacht is VVV-Venlo in de zoektocht naar een opvolger van Lars Unnerstall uitgekomen bij Thorsten Kirschbaum. De lange doelman wordt overgenomen van Bayer Leverkusen en maakt op transfervrij basis de overstap. Hij heeft voor twee jaar getekend.

Ook Vertonghen fit genoeg voor Champions League-finale

Tottenham Hotspur kan in de Champions League-finale een beroep doen op Jan Vertonghen. De Belgische verdediger liep tegen Ajax een enkelblessure op en verliet op krukken de Johan Cruijff ArenA, maar is fit genoeg om zaterdag te starten tegen Liverpool.

Koeman laat Weghorst buiten selectie, Hateboer wel bij Oranje

Bondscoach Ronald Koeman heeft geen grote verrassingen opgenomen in zijn selectie voor de Nations League. Van de 28 namen uit de voorselectie zijn Wout Weghorst, Steven Berghuis, Terence Kongolo en Pablo Rosario afgevallen, waardoor Luuk de Jong en Hans Hateboer wel meegaan naar de eindronde. Laatstgenoemde vervangt de geblesseerde Kenny Tete.

'PSV richt vizier bij Ajax-transfer Bergwijn op Berghuis'

PSV gaf onlangs aan dat het Steven Bergwijn niet wil verkopen aan Ajax, maar heeft volgens Voetbal International wel al een Plan B klaarliggen als de aanvaller toch naar de concurrent vertrekt. De ploeg uit Eindhoven heeft naar verluidt Feyenoord-aanvaller Steven Berghuis in het vizier.

Spee troeft De Waard af en wordt nieuwe KNVB-voorzitter

Just Spee wordt de nieuwe voorzitter van de KNVB, zo is maandagavond duidelijk geworden. De 54-jarige Spee volgt Michael van Praag, die op 16 december van dit jaar afzwaait, op in Zeist. Spee kreeg maandag tijdens een buitengewone bondsvergadering veel meer stemmen dan zijn concurrent Pieter de Waard, de directeur van Telstar.

Onrust blijft bij degradant NAC Breda: RvC stapt op

Het seizoen is afgelopen, maar dat betekent niet dat het rustig is bij NAC Breda. Maandagavond heeft de club bekendgemaakt dat de Raad van Commissarissen per 1 juni opstapt. Joost Gielen (Voorzitter) en Joost van Mierlo (Supportersvertegenwoordiging) stappen per 1 juni uit de RvC, de andere leden vetrekken zodra er opvolgers zijn gevonden.

Union Berlin promoveert voor eerst in historie naar Bundesliga

Het is 1.FC Union Berlin gelukt om voor het eerst in de historie te promoveren naar de Bundesliga. De volksclub uit de Duitse hoofdstad rekende maandag in de return af met VfB Stuttgart door op eigen veld met 0-0 gelijk te spelen tegen Die Schwaben. Dat was genoeg na de 2-2 remise in de uitwedstrijd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen