Ten Hag ziet transformatie Ziyech: "Prachtig proces"

27 mei 2019, 23:32

Vorig seizoen werd Hakim Ziyech veelvuldig uitgefloten in de Johan Cruijff ArenA, dit seizoen werd hij verkoren tot Speler van het Jaar bij Ajax. De transformatie van de Marokkaan heeft volgens zijn trainer Erik ten Hag voor een gedeelte te maken met zijn defensieve werk.

Ten Hag stelt tegenover FOX Sports dat Ziyech is veranderd als speler. "Dat is het mooiste als coach: als je ziet dat een speler zich binnen jouw kleedkamer zo ontwikkelt", zegt hij "Hakim had geen goed contact met het publiek en hij haalde geen hoog rendement. Hij had heel veel kansen nodig om iets te creëren. Maar als je ziet wat voor rendement hij nu heeft, met welk plezier hij speelt en hoe hij het voortouw neemt in de wedstrijd tegen FC Utrecht (4-1 winst)."

Ten Hag zag in die wedstrijd precies wat hij de laatste tijd vaker zag, namelijk dat Ziyech de ploeg op sleeptouw nam. "Hakim stond niet echt bekend als een weerbare speler, maar hij nam het voortouw. Hij nam de boel op sleeptouw na de vroege 0-1 en gaf een geweldige pass in de voorbereiding op de 1-1. De meningen kantelden en dat is een prachtig proces om te zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen