Koeman laat Weghorst buiten selectie, Hateboer wel bij Oranje

27 mei 2019, 20:56   Bijgewerkt: 27 mei 2019, 21:07

Bondscoach Ronald Koeman heeft geen grote verrassingen opgenomen in zijn selectie voor de Nations League. Van de 28 namen uit de voorselectie zijn Wout Weghorst, Steven Berghuis, Terence Kongolo en Pablo Rosario afgevallen, waardoor Luuk de Jong en Hans Hateboer wel meegaan naar de eindronde. Laatstgenoemde vervangt de geblesseerde Kenny Tete.

Met name voor VfL Wolfsburg-spits Weghorst zal de definitieve selectie vervelend voelen. De spits scoorde zeventien keer tijdens zijn eerste jaar in de Bundesliga en sloot het seizoen af met een hattrick tegen FC Augsburg. Toch is het niet genoeg om Koeman te overtuigen. Ook tijdens de vorige interlandperiode werd Weghorst niet opgenomen in de definitieve selectie. Koeman geeft voor de rol als pinchhitter de voorkeur aan Luuk de Jong van PSV.

Naast Weghorst zijn ook Steven Berghuis (Feyenoord), Terence Kongolo (Huddersfield Town) en Pablo Rosario (PSV) afgevallen bij de laatste schifting. Jeroen Zoet is er in verband met de aanstaande geboorte van zijn eerste kind ook niet bij. Daardoor is er plaats voor Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer. Ook Marco Bizot van AZ zit bij de groep. Kenny Tete heeft zich door een enkelblessure afgemeld en wordt vervangen door Hans Hateboer.

Het Nederlands elftal is voor de halve finale van de Nations League gekoppeld aan Engeland. Dat duel staat donderdag 6 juni vanaf 20.45 uur (Nederlandse tijd) in het Portugese Guimarães op de agenda. Portugal en Zwitserland zijn de andere halvefinalisten en treffen elkaar een dag eerder.

Bondscoach Koeman licht zijn selectie dinsdagmiddag om 14.00 uur toe in een persconferentie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen