Van de Looi: "Waarom zou ik een Barça-speler níét oproepen?"

Van de Looi: "Waarom zou ik een Barça-speler níét oproepen?"

27 mei 2019 – Het zijn mooie tijden voor Ludovit Reis. De achttienjarige middenvelder verzegelde vorige week zijn overstap naar FC Barcelona en is nu ook voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje. Bondscoach Erwin van de Looi vindt dat een logisch gevolg van zijn prestaties.Reis meldde zich maandag voor het eerst bij Jong Oranje, waar de achttienjarige spelmaker de jongste speler is. "Waarom ik Ludovit Reis heb geselecteerd? Waarom zou ik een speler van FC Barcelona níét oproepen?", knipoogt bondscoach Erwin van de Looi tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik ken Ludovit natuurlijk al veel langer. Hij heeft zat er eerder niet bij, omdat hij bij Oranje onder 19 speelde. Met die lichting wilden we het EK halen. Nu is wel het moment gekomen om Ludovit aan het werk te zien."

Van de Looi kent Reis uiteraard al van zijn periode bij Groningen. "Hij voetbalde vaak samen met Tom (de zoon van Van de Looi, red.) op het middenveld bij de jeugdelftallen. Ik heb hem dus veel zien voetballen. Ludovit kwam van een amateurclub naar Groningen, maar heeft vervolgens heel snel stappen gemaakt."

De bondscoach vindt het speciaal dat Reis op jonge leeftijd naar Barcelona vertrekt. "Ludovit gaat weliswaar naar Barcelona B, maar het feit dat hij bij zo'n club in beeld is geeft aan dat hij specifieke kwaliteiten heeft. Hij is niet van het tiki-taka van Barcelona, of een type Frenkie de Jong. Ludovit kan vooral heel goed druk zetten en heeft een heel goed gevoel voor timing om in de duels te komen. In balbezit kan hij zich nog ontwikkelen, maar daar heeft hij nog wel de tijd voor."

Jong Oranje speelt vrijdag in het stadion van De Graafschap een oefenduel met Mexico.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020