Doelman Roos hoopt op nieuw promotiefeestje op Wembley

27 mei 2019, 10:59

Doelman Kelle Roos is niet de meest bekende Nederlandse voetballer in Engeland, toch staat hij op het punt om te promoveren naar de Premier League. De goalie staat onder contract bij Derby County, dat maandagavond de finale op Wembley speelt. "Heel bijzonder, maar voor mij niet uniek. Het is al de derde keer dat ik naar Wembley ga voor een finale van de play-offs."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "De eerste keer met Derby County speelde ik niet, maar met AFC Wimbledon promoveerden we op Wembley naar de League One. Dat was al een onbeschrijfelijke ervaring en ik hoop dat het nu weer een mooie dag wordt", vertelt de doelman, die samen met Florian Jozefzoon de Nederlandse vertegenwoordiging is bij de finale.

Roos stapte bewust vroeg over naar Engeland om daar uiteindelijk de Premier League te behalen. "Ik heb jarenlang in de jeugd van PSV en Willem II gespeeld met jongens als Memphis Depay, Zakaria Labyad en Virgil van Dijk en daarna mijn eigen weg gevolgd", legt hij uit. "Het was mijn droom toen ik naar Engeland ging om in de Premier League, de grootste competitie ter wereld te spelen. En nu sta ik op de drempel ervan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen